Barokní kostel z r. 1707 v místě gotického předchůdce. Upravován v l. 1708, 1766, po požáru v r. 1806, r. 1841 a 1894. Jednolodní neorientovaný kostel má čtyřhranný presbytář, osově umístěnou čtvercovou sakristii a hranolovou věž v západním průčelí. Fasády jsou členěny lisenami, okna obdélná.
kostel od severozápadu
Původně gotický kostel je zmiňován k roku 1356. Od husitské revoluce sloužil utrakvistům. Katolické služby byly obnoveny v roce 1707, kdy byla u znovu vystavěného kostela zřízena fara. V roce 1766 byl kostel opravován, roku 1806 vyhořel a v roce 1809 byl přestavěn zhruba do dnešní podoby. Následovaly další opravy, při jedné z nich v roce 1841 byla barokní báň věže nahrazena novou (dnešní), jehlancovou střechou. Při opravě v roce 1894 byly pořízeny nové varhany za 1300 zlatých. Rozlehlý kostel se vyznačuje pravoúhlým zakončením lodi, presbytáře i v ose kostela k presbytáři přisazené sakristie.
Jaroslav Valečka, Zdroj: Soupis památek historických a uměleckých v Království Českém, XXXIX, politický okres Rakovnický, II. díl, napsal A.Cechner, Praha 1913, E. Poche, red.:Umělecké památky Čech, 2, K/O, Academia Praha, 1978, 3.2. 2012

popis

Loď kostela je dlouhá 20 m a široká 10 m, od čtvercového presbytáře je oddělena vítězným obloukem. Nad západním průčelím lodi je vystavěna věž. Fasády jsou členěny lisénami v omítce, průčelí pod věží završuje trojúhelníkovitý štít. Loď osvětlují tři páry a sakristii jeden pár oken se segmentovými záklenky, sakristii dvě téměř čtvercová okénka. Hlavní vchod je v průčelí pod věží, boční

Jaroslav Valečka, Zdroj: Soupis památek historických a uměleckých v Království Českém, XXXIX, politický okres Rakovnický, II. díl, napsal A.Cechner, Praha 1913, E. Poche, red.:Umělecké památky Čech, 2, K/O, Academia Praha, 1978, 21.2. 2012

půdorys kostela
    Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek