Muzeum se od roku 1999 zabývá údržbou a provozem historických kolejových vozidel. Jsou zde k vidění jak parní lokomotivy různých kategorií a z různých období, tak i historické motorové lokomotivy, motorové vozy či ukázky technických zařízení na železnici.
Exponát :-)
Nedaleko Lužné Vám doporučuji navštívit muzeum drah, kde můžete spatřit nádherné unikáty parních a dalších lokomotiv s halou kde se tyto mašinky rekonstuují. Můžete nahlédnout do řídících míst těchto nádherných strojů. Pro děti je to pravý ráj :-) Muzeum Českých drah v Lužné u Rakovníka se již od roku 1999 zabývá údržbou a provozem historických kolejových vozidel, která po dlouhých letech ve službě dělají nyní radost železničním nadšencům i všem zájemcům o historii dopravy. Areál muzea je umístěn u železniční stanice Lužná u Rakovníka, v nádherné přírodě na okraji křivoklátských lesů. Ve zdejších sbírkách jsou k vidění jak parní lokomotivy různých kategorií a z různých období, tak i historické motorové lokomotivy, motorové vozy či ukázky technických zařízení na železnici. Pravidelně se zde také konají jízdy nostalgických vlaků, díky nimž můžete minulost drah nejen vidět, ale na vlastní kůži zažít. Vydejte se tedy za námi do Lužné a užijte si příjemný den s nádechem dob dávno i nedávno minulých.
4.8. 2002
otvíračka

květen: pátek, sobota, neděle a svátky, 9:30-17:00 červen - srpen: denně mimo pondělí, 9:30-17:00 září: sobota, neděle, svátky 9:30-17:00

6.11. 2002

okruhy, vstupné

dospělý 50,- Kč dítě od 6ti do 15ti let 30,- Kč rodinné vstupné 130,- Kč ZTP/P: děti do 15ti let zdarma, ostatní 30,- Kč minimální vstupné pro skupinu mimo otevírací dobu 200,- Kč

Středočeský kraj,  Rakovník  (RA), Lužná