Hrady.cz
Dřevěná rozhledna s ocelovými prvky (11 m, 217 m n. m.) byla postavena r. 2012 na viniční trati U Křížku, kde stojí od r. 1899 kříž, který zde nechala vztyčit rodina Scherak. Rozhlednu nechal MÚ Drnholec, projekt vypracovali Ing. Antonín Olšina a Ing. Martin Novák. Přístupná od června r. 2012.
Graficke pismenko Rozhledna stojí v drnholecké viniční trati "U Křížku". Vedle rozhledny stojí přes sto let starý kříž. K rozhledně se dá dojít po silnici a po polní cestě cca 1,3 km od hlavního náměstí Drnholce. Rozhledna je volně přístupná.
E.H., 20.8. 2013

historie

Rozhledna byla postavena na viniční trati U Křížku, kde stojí od r. 1899 kříž, který zde nechala postavit rodina Scherak. Projekt vypracovali autoři několika dalších rozhleden, Ing. Antonín Olšina a Ing. Martin Novák. Rozhledna je vysoká 11 m a stojí ve výšce 217 m n. m. Dřevěná nosná konstrukce rozhledny je umístěná na železobetonových základových patkách, na rozhlednu vede ocelové točité schodiště. Z vyhlídkové plošiny ve výšce 9,9 m se