Naučná stezka a biokoridor Hloučela je 4 km dlouhá stezka s 11 infotabulemi založená r. 2007. Jedná se o významnou odpočinkovou zónu města Prostějova, kterou tvoří jednak lužní les, jednak Wolfovy sady. Domoviště bohaté fauny i flóry.
nezregulovaný přirozený tok řeky Hloučely v severní části města Prostějova
© Jan P. Štěpánek 12/2009
Graficke pismenko Naučná stezka podél říčky Hloučely začíná u mostu na Olomoucké ulici. Je na červené turistické značce od Hl. nádraží v Prostějově, směrem k Plumlovské přehradě a na Jantarové cyklostezce. Jedná se o nejvýznamější rekreační zelený pás města Prostějova.
Ivo Rozehnal, 15.4. 2008

historie

Naučná stezka v biokoridoru říčky Hloučely, mapuje historii význačné příměstské odpočinkové lokality města Prostějova, zdejší flóru a faunu. Stezka je dlouhá asi 4 km a obsahuje 11 informačních tabulí. Vznikla v roce 2007 díky podpoře města a sdružení ČSOP Iris Prostějov. Biokoridor se táhne na severní straně města Prostějova od Plumlovské přehrady až k severovýchodní průmyslové části. Říčka Hloučela je dnes pstruhovým pásmem s výskytem

Ivo Rozehnal - Radniční listy PV 12/2007, PV večerník 3.12.07, 15.4. 2008

přírodní scenerie