Zámek na ostrožně nad řekou Ohří v obci Doubí (Karlovy Vary). První zmínky o hradu pocházejí z poloviny 14. století, později renesančně a barokně přestavěn na zámek. Konečnou podobu získal koncem 19. století. Dnes sídlo firmy a restaurace.
Graficke pismenko Se jménem hradu se lze setkat již v polovině 14. století. V roce 1447 byl dobyt. V 16. století byl renesančně přestavěn na zámek. V 17. století byl vybudován park s vyhlídkovou terasou. V letech 1739–1756 (za vlastnictví Julia Jindřicha a Josefiny Eleonory Mulcové z Valdova, rozené hraběnky Metternichové) zámek dostal barokní podobu a do půlkruhové bašty vnější parkánové zdi byla vestavěna barokní kaple, doložena písemně už roku 1700. Za svou dnešní podobu vděčí zámek architektu Františkovi Maderovi, který jej upravil koncem 19. století. V roce 1945 zde bylo velitelství Rudé Armády, poté sídla různých státních podniků. Dnes zde sídlí společnost Karel Holoubek - Trade group, a.s., která zámek kompletně zrekonstruovala na začátku 21. století. V areálu zámku je i restaurace.
Iva Spurná, 28.1. 2007

popis

Původní hrad stával na výrazné ostrožně na pravém břehu Ohře. Zda měl i předhradí není jisté. Nejvýraznějším pozůstatkem původního hradu je část tělesa polokruhové parkánové bašty nad řekou, v níž je vestavěna barokní kaple. Nejspíš šlo o hrad bergfritového typu, jádro mělo zhruba tvar kruhové výseče. Původní je i průběh dnešní obvodové zdi. Během posledních stavebních úprav se ukázalo, že současná zámecká budova je novější stavbou z doby po