V roce 1767 se Jan Iléšházy, majitel části brumovského hradu rozhodl tento opustit a pro svůj pobyt si nechal v podhradí vybudovat zámek. V roce 1835 Jiří Šimon Sin přistoupil k jeho klasicistické úpravě. Majitelé se pak často střídali, a to až do roku 1945, kdy přešel do majetku státu.
Nádvorní východní strana
Graficke pismenko Po smrti svého otce Josefa Iléšházyho v roce 1766 přebírá třetinu brumovského hradu jeho syn Jan. Ten ponechal sídlo správy panství na hradě, ale pro svůj pobyt si nechal v roce 1767 postavit v podhradí zámek. V roce 1826 za Štěpána Iléšházyho byla z hradu do zámku přeložena i správa panství. V roce 1835 koupil zámek řecký bankéř Jiří Šimon Sin, který na něm provedl klasicistickou úpravu. Byl vytvořen středový rizalit s trojúhelníkovým štítem a představěnou skleněnou verandou. Po dalších majitelích získává zámek v roce 1929 Edeltruda, která se později provdala za Ervína-Rainer Harbacha, s nímž na zámku pobývala až do roku 1945, kdy ...
D. Dohňanský, zdroj: F.Musil - Neznámé zámky Moravy a Slezska, 25.6. 2020
    Zlínský kraj