Novorománský kostel v Krásně postavený na místě starší svatyně ze 14. století po zničujícím požáru města roku 1858. Nelze vyloučit využití části starších konstrukcí. Jižně kostela bývalý hřbitov se zvonicí ze 16. století a jedním náhrobníkem z téže doby.
kostel v Krásně
Původní gotický kostel sv.Kateřiny z doby Karla IV. byl po požáru v roce 1848 přestavěn na pseudorománský. Z interiéru se zachovala pouze gotická socha sv. Anny Samotřetí z počátku 16.století. Kopie sochy P.Marie Krásenské pochází z 2.poloviny 17.století a je na bočním oltáři. Kamenná hranolová zvonice nad kostelem na hřbitově je ze 16. století.
Karlovarský kraj,  Sokolov  (SO), Krásno