Hospodářský dvůr vybudovaný v tradičním chebském stylu v roce 1922. Odkoupen obcí a opraven v letech 2005–2006, nyní Centrum tradičních řemesel.
Hana Bašková
Statek Bernard v Královském Poříčí leží jen 12 km od Karlových Varů a nabízí návštěvníkům zajímavé trávení volného času. Je zde několik řemeslných dílen, kde si hosté mohou nejen nakoupit, ale i vyzkoušet řemesla. Dále si mohou projít s průvodcem návštěvnický okruh, kde se seznámí se zemědělskou expozicí, muzeem a prezentací regionálních řemesel, například uvidí odlévání porcelánu. V objektu je příjemná restaurace s dětským koutkem a na nádvoří malý zookoutek a pískoviště se stavebnicí. Statek je otevřen denně kromě pondělí. Nádvoří je volně přístupné, za prohlídku návštěvnického okruhu se platí odstupňované vstupné. Každý měsíc se na statku pořádá kulturní akce s řemeslným trhem.
Hana Bašková, vedoucí Centra tradičních řemesel, 14.4. 2009
Karlovarský kraj,  Sokolov  (SO), Královské Poříčí