Zdevastovaný kostel v Přílezech pochází zřejmě z poloviny 13. stol. Původně pozdně románský, barokní úprava (okna, vnitřní výmalba, zařízení). Po roce 1945 zpustl, vnitřní zařízení zničeno. Obklopuje ho nefunkční hřbitov, západně od něj kamenná boží muka.
© Milan Caha 05/2020
Na východní hranici CHKO Slavkovský Les, přibližně 15 km od Karlových Varů se nalézá vesnička Přílezy. Určitě tu nezabloudíte a snadno naleznete jednu z nejstarších dochovaných architektur Karlovarska. Jde o pozdně románský kostel sv. Bartoloměje z 1. pol 13. stol. cisterciáckého typu, s gotickými úpravami a barokními přestavbou v 18. stol.

Pro piloty bude možná tato vesnička známá letištěm, které provozuje Aeroklub Toužim.

Karlovarský kraj,  Karlovy Vary  (KV), Přílezy