V barokní zámek byla Františkem Erasmem Locknerem z Lockenau v roce 1701 přestavěna starší tvrz. Koncem 19. stol. byl zámek přestavěn H. Huberem v historizujícím stylu, kolem je dnes neudržovaný zámecký park.
Neobarokní zámek v Brankách
Obec Branky se nachází při silnici z Valašského Meziříčí do Kroměříže, asi 7 km od Valašského Meziříčí. Zámek, stojící u silnice je jedním z méně architektonicky cenných objektů. Zámek byl postaven začátkem 18. stol. v barokním stylu. Koncem 19. stol. jej H. Huber nechal přestavět v historizujícím stylu. V okolí zámku je spíše neudržovaný a spíše nepřístupný park o rozloze 4,3 ha. V parku jsou i některé velice zajímavé dřeviny např. břestovec jižní, jasan ztepilý, dřezovec trojtrnný.
25.4. 2004
historie

V dostupné literatuře se můžete setkat se dvěma teoriemi na původ zámku v obci Branky. Podle jedné stávala v obci tvrz, která zanikla či byla zcela přebudována na hospodářské stavení. Vlastní zámek nechal postavit František Erasma Lockner z Lockenau po roce 1701. Tento zámek byl později přestavěn za majitele H. Hubnera. Podle jiné teorie byla již tvrz přestavena na menší barokní zámek rodem Locknerů. H. Huber se stal majitelem tohoto starého zámku a koncem 80. let 19. století dal vystavět nedaleko starého sídla nové sídlo v pseudobarokním slohu s okrouhlou věží a několika štíty. Tato stavba je nazývána jako nový zámek Starý zámek byl přeměněn v kanceláře.

Zlínský kraj,  Vsetín  (VS), Branky