Suterén synagogy z roku 1688. Při požáru města v roce 1760 byla poškozena a v letech 1765- 67 byla klasicistně obnovena. V roce 1904 synagoga znovu vyhořela a byla zmenšena.. Roku 1921 zde ustaly bohoslužby a synagoga byla opuštěna. V červenci 1932 byla nadzemní část zchátralé synagogy zbořena.
© Milan Caha 09/2020
Židovská komunita v Bečově nad Teplou je zmiňována již v první polovině 14. století. K roku 1570 zde jsou uváděny 3 židovské rodiny. Na přelomu 16. a 17. století zde bylo trvale usazeno kolem 10 rodin a v roce 1793 zde žilo již 40 rodin s celkovým počtem 187 osob. Synagoga v Bečově je doložena až po roce 1618. Její poloha je neznámá a je možné, že stávala v místě barokní synagogy postavené bečovskou židovskou náboženskou obcí v roce 1688 na okraji židovského ghetta západně pod náměstím. Byla postavena na kamenné terase, vyrovnávající svah spadající do údolí Teplé. Při požáru města v roce 1760 byla poškozena a v letech 1765-1767 byla klasicistně obnovena. Původní barokní sklepy pod budovou byly tehdy částečně zasypány. Roku 1880 se v Bečově k židovskému vyznání hlásilo 100 osob, v roce 1890 zde žilo už jen 77 Židů. 23. listopadu 1904 synagoga znovu vyhořela, byla zničena část mobiliáře a ženská galerie. Poté bylo strženo patro bočního křídla a přízemí bylo zmenšeno na polovinu. Roku 1921 bylo v Bečově jen 26 Židů, ustaly pravidelné bohoslužby a synagoga byla opuštěna. V červenci 1932 byla nadzemní část zchátralé synagogy zbořena. Zbylé podzemní prostory byly vyplněny sutí a na místě synagogy byly zřízeny zahrádky. Roku 2004 zde proběh archeologický průzkum a po něm vzniklo nad prostorem synagogy parkoviště. Někdy na počátku 2. desetiletí 21. století se propadla klenba největší podzemní místnosti a v tomto stavu se ruina synagogy nacházela ještě v září 2020.
Karlovarský kraj,  Karlovy Vary  (KV), Bečov nad Teplou