Původně gotický kostel, postavený v letech 1487–97 Eduardem Baurem z Chebu na místě starší stavby. Kostel poničen požáry v l. 1641, 1718 a 1885. Poslední úpravy provedl A. Barvitius roku 1890. Kostel je dominantou náměstí.
Pohled na kostel od jihu
Původně zde stál gotický městský farní kostel, který byl postaven v letech 1487–97, v souvislosti se založením městečka, kamenickým mistrem Eduardem Baurem z Chebu (účast na stavbě farního kostela v Lokti). Před ním zde pravděpodobně stála starší stavba. K prvnímu vysvěcení došlo roku 1490. V letech 1641 a 1718 byl kostel poničen dvěma požáry a znovu barokně opraven. Zachovalo se starší zdivo. V roce 1720 byl nově vybaven inventářem, který se však dodnes nedochoval. Patřil k němu i hlavní oltář s obrazem Archanděla Michaela, napravo umístěný postranní oltář Panny Marie a nalevo umístěný oltář sv. Prokopa a sv. Antonína Paduánského. Další postranní oltář patřil Ukřižování Krista a byl umístěn v lodi. Po požáru byly do kostela dány nové zvony od chebského zvonaře Balthasara Platzera. Největším zvonem byl zvon Panny Marie, ...

popis

Kostel sv. Michaela Archanděla je jednolodní. Loď je obdélného tvaru, dlouhá 16 m a široká více než 10 m. Je kryta plechovou sedlovou střechou s vikýři. Obdélný trojboce uzavřený presbytář je od lodi odsazen, na něm je sloupková sanktusová zvonička s jehlancovou stříškou, kterou vytvořil sochař Ferdinand Stuflesser ze St. Ulrichu v Tyrolsku podle předlohy Antona Barvitia. Nad hlavním průčelím, situovaným na

Karlovarský kraj,  Karlovy Vary  (KV), Andělská Hora