Původní tvrz ze 14. století byla v 16. století přestavěna na renesanční zámek. V pol. 18. století byl zámek přestavěn barokně a roku 1875 regotizován. Dnes se zámek nachází v soukromém vlastnictví a je postupně opravován.
Probíhající opravy střech

Historie sídla

Graficke pismenko Předchůdcem dnešního zámku v Dřínově byla tvrz postavená nejspíše v poslední čtvrtině 14. století Zbyňkem z Dřínového. Výslovně se připomíná roku 1414, kdy Zbyněk z Dřínového podnikl z této tvrze přepad. Po smrti Zbyňka roku 1418 se zboží ujal jeho syn Zbyněk, který Dřínov prodal roku 1446 Janu Talafúsovi z Ostrova. Roku1460 držel ves Prokop z Domamyslic, který byl však notně zadlužený. Po jeho smrti v roce 1502 jeho žena Anna z Wolfenberka Dřínov prodala Václavu Čechovi z Hrádku. Čechové z Hrádku zboží drželi do roku 1579, kdy Mikuláš Čech prodal tvrz a ves Dřínov s pivovarem, ves Medlov, část Vlčích Dolů a pustou ves ...
Ondřej Štěpánek podle M. Plaček: Ilustrovaná encyklopedie moravských hradů, hrádků a tvrzí, Libri, 2001, 1.7. 2006

popis

Obec Dřínov leží asi 12 km západně od Kroměříže při úpatí Chřibů. Prvně se ves připomíná roku 1348 kdy ji držel Jiljí z Bojanovic, ale již roku 1353 se uvádí Jakub z Dřínového (původní název vsi) erbu račích klepet, jehož rod se zde udržel přes sto let. Od roku 1371-1418 byl majitelem vsi Zbyněk z Dřínového, který se v neklidné době přelomu 14/15. století aktivně podílel na loupežích v širokém okolí. Za jeho působení se také roku 1414 prvně