Moje místa 0
Hornické muzeum v budovách bývalého dolu Michal. Expozice zachycuje život a práci horníků, prohlídka vedena po stopách horníků nastupujících do práce.
pohled na budovy dolu Michal od jihovýchodu
© Jan P. Štěpánek 02/2008
Graficke pismenko Památka je dobře dostupná ze všech Ostravských nádraží včetně autobusových. Nachází se na konečné stanici trolejbusů 101, 104 a autobusu 49 směr Michálkovice. Také parkoviště je přímo u vstupu do areálu a není zpoplatněno.
Karolína Grymová, 13.3. 2006

turistické

K objektu se dostanete trolejbusem 101 a 104 nebo autobusem 49. Jestliže hodláte navštívit Ostravu doporučuji zajít se první podívat do Dolu Michal a potom do Hornického muzea OKD (Ostrava-Petřkovice). Zde je prohlídka vedena horníkem nastupujícím do práce, zatímco v Hornickém muzeu je zpřístupněna jedna ze štol, tedy práce horníka v podzemí. Areál je prohlášen za národní kulturní památku a snaží se zapsat do světového kulturního dědictví

Janeček Lukáš, zdroj částečně www.ostravainfo.cz, 13.3. 2006