Původně barokní zámek založil před r. 1660 Jindřich Šlik. Kolem r. 1820 byl empírově upraven. V někdejší zámecké zahradě se zachovala zajímavá sala terrena a sýpky. Po r. 1989 byl zámek vrácen rodině Schliků.
Původně raně barokní trojkřídlý zámek (dřívější sídlo úředníků velišského panství bylo také nazýváno tvrzí) a park z roku 1660 byl empírově upraven kolem roku 1820. V rizalitu centrálního křídla jsou pod věžičkou umístěny hodiny, dnes poněkud rozpadlé. Zámek leží mezi Jičínem a zříceninou Veliš - Vokšice tvoří kromě zámku pouze téměř zpustlá zemědělská stavení, přilehlý zámecký park není udržován. Za minulého režimu zde dokonce byla kromě sídla JZD otevřena prodejna potravin.

vlastník

Po roce 1989 byl zámek navrácen rodině Schliků