Novodobá zvonička nese historický zvon z roku 1747, který byl opraven v roce 2010. Před zvonicí stojí hodnotný barokní kříž s plastikou ukřižovaného Krista z r. 1799.
Novodobá zvonička se nachází hned nad barokním křížem (1799) na návsi obce Žďár u Staré Paky. Ve zvonici je zavěšený historický zvon z roku 1747, který byl opraven v roce 2010. Projekt opravy památek byl financován z Programu rozvoje venkova, nemalým dílem přispěla také obec Levínská Olešnice. Dne 7.11.2010 byla zvonice společně se sousedním křížem požehnána novopackým farářem.
Krkonošský deník, Ondřej Peterka, 16.3. 2013
Liberecký kraj,  Semily  (SM), Žďár