Písemné zmínky o místě jsou z roku 1318. V roce 1623 upravena místní tvrz na renesanční zámeček, v roce 1683 zámek barokně přestavěn. V současné době empírová podoba.
Pohled na hlavní křídlo
Zámek Vlčí Pole je asi 20 kilometrů od Mladé Boleslavy, směrem na Jičín a poté na Dolní Bousov. Zámek se nachází takřka na konci obce a je obehnán vysokou zdí, takže je skoro nemožné vidět budovu alespoň z venku. Všude jsou cedule informující o zákazu fotografování a vstupu. Z hlavní silnice, která lemuje vysokou zeď je možno vidět alespoň zadní část kaple a ze přední strany je možno vidět přes zamřížované vrata alespoň část zámecké budovy. Fotky z tohoto místa nejsou bohužel moc kvalitní, za což se omlouvám, ale jak jsem již psal, fotografování bylo velmi obtížné. Za totality byl v zámku domov důchodců. Dnes je v soukromém držení. Na návsi stojí malá kaplička.
Aleš Marek, 8.2. 2006
historie

První písemný spolehlivý doklad o panství Vlčí Pole pochází z roku 1318. V tomto roce je doložen dokument v němž se hovoří o panu Sulkovi z Vlčího Pole, který byl žalován u soudu panem Vokem z Rotštejna. V roce 1357 na panství vládne pan Albík a paní Markéta z Vlčího Pole. V roce 1363 byla ves rozdělena na kosteckou a zemanskou část. Zemanství v roce 1406 držel Jan, zvaný Čejka z Újezdce. Dalším pánem se stává v roce 1417 Zdeněk z Vlčího Pole, který současně držel kostelní právo na blízkém Kříženci. V roce 1457 přechází majetek na panstvo ze Semčic. Dalšími pány jsou poté v roce 1542 páni z Bavoryně a po jejich krátkém hospodaření se panství dostává do rukou Valkounů z Adleru, kdy se poprvé hovoří o tvrzi v místní obci. Poté se střídá několik majitelů až v roce 1623 je písemně doložen obchod pana Jindřicha Odkolka, který prodává celý statek i s krčmou…  číst dále

Ales Marek / Hrady a tvrze na Mladoboleslavsku, autor: Zdeněk Fišer v roce 2002. Okresní muzeum Mladá Boleslav/., 8.2. 2006

Středočeský kraj,  Mladá Boleslav  (MB), Vlčí Pole