Prachovské skály jsou turisticky velmi oblíbené přírodní pískovcové skalní útvary, členité a různého tvaru. Vyhlídky s pohledy na skalní útesy a okolí. Značené turistické cesty.
Prachovské skály jsou přírodní pískovcové skalní útvary různě členité a různého tvaru. Jsou zde vyhlídky,kde je krásný pohled na skalní útesy a okolí. Vede zde nškolik dobře značených turistických cest různých okruhů a různě dlouhé a náročné na terén. Skály se nachází nedaleko Jičína, kousek za obcí Jinolice a Jinolickými rybníky.U vstupu je velké parkoviště s občerstvením a suvenýry.
Radmila Chalupová, 18.2. 2006
Královéhradecký kraj,  Jičín  (JC),