Původní radnice se v Kostelci nad Labem připomíná roku 1474. Současná stavba vznikla po požáru 1551, prošla několika přestavbami (1616, po 1727, 1820). Hlavní průčelí je empírové, dominantu tvoří hranolová věž. Budova je stále sídlem městské správy.
Radnice od jihu

Radnice v Kostelci nad Labem

Graficke pismenko Nejstarší zmínka o radnici v Kostelci pochází z roku 1474. Již tehdy stála u severní brány města, tedy zřejmě v současné poloze. Součástí areálu byly i masné krámy. Po velkém požáru roku 1551 (shořelo 70 domů) byla nově postavena. Další úpravy následovaly roku 1616 a po dalším požáru roku 1727. Současný převážně klasicistní vzhled získala roku 1820.
Zřejmě nejstarší částí stavby je hranolová věž s cibulovou bání a hodinami, která na severovýchodě přiléhá k hlavnímu křídlu, jež se obrací do náměstí. Pozoruhodné je zachování původních hospodářských křídel na východní a severní straně dvora.
Ivan Grisa, dle Z. Fišera: Historické radnice Čech, Moravy a Slezska, 2. díl, Libri 2010, 19.3. 2011

Tereza Stolzová (2. 6. 1834 – 22. 8. 1902)
    Na hlavním průčelí radnice najdeme pamětní desku zdejší rodačky Terezy Stolzové, která byla první představitelkou titulní role Verdiho Aidy na evropském kontinentě. Po počátečních zdravotních problémech, které komplikovaly její kariéru v Čechách, se odstěhovala do Terstu, kde její starší bratr Václav vedl operní divadlo. Italští lékaři a středomořské klima ji zbavili obtíží. Po skončení krymské války odjela do tehdy ruského Tyflisu (dnes