Empirový kostel nahradil v letech 1807–08 starší gotickou, v letech 1679 a 1694 barokně přestavěnou svatyni. Z něj byla přenesena renesanční křtitelnice, ostatní zařízení soudobé s dnešní stavbou. V současné době probíhá oprava objektu.
Kostel od jihozápadu
© Ivan Grisa 09/2011
V kostele se neslouží pravidelné bohoslužby, takže jeho přístupnost je omezená. Bližší informace viz přiložený kontakt.

Kostel svatého Františka Serafinského v Dolním Slivně

Empirový kostel nahradil v letech 1807–08 starší gotickou, v letech 1679 a 1694 barokně přestavěnou a rozšířenou svatyni. Z něj byla přenesena renesanční křtitelnice, ostatní zařízení soudobé s dnešní stavbou. Na hlavní oltář byl přenesen Brandlův obraz Kalvarie z kostela sv. Bartoloměje v Praze (snad se dochoval). V současné době probíhá oprava objektu.

Ivan Grisa, dle E. Poche a kol.: Umělecké památky Čech, svazek 1., Academia 1977, 13.9. 2011

Středočeský kraj,  Mladá Boleslav  (MB), Dolní Slivno