Zaniklý barokní zámek, kterému předcházela renesanční tvrz z přelomu 16.–17. století. Zámek byl postaven v roce 1690 Vančury z Řehnic a v roce 1911 byl zbořen a nahrazen nedalekou secesní vilou.
pohled od severu na místo, kde stával zámek
Graficke pismenko Vodní tvrz vznikla nejdříve v druhé polovině 16. století a nejpozději počátkem 17. století. V roce 1551 dědí Barchůvek Jiří Dobřenský z Dobřenic. Po něm se stává majitelem Felix Štastný Panský ze Střezetic, který byl za účast na stavovském povstání v roce 1624 odsouzen k manství a v roce 1631 kupuje tento statek s tvrzí Jan Karel König. V roce 1654 jsou uváděni jako majitelé panství sirotci po Matěji Jeníkovi. V letech 1654–1690 vlastní Barchůvek rytíř Jeník Ctibor Zásadský z Gemsedorfu V 17. století získávají Barchůvek Vančurové z Řehnice. V průběhu 17. století tvrz zaniká a v roce 1690 staví Jiří Jindřich ...