Ocelová vyhlídková věž (334 m.n.m., 56 m). Vystavěna Ústředním spolkem nad slavným bojištěm r. 1899. Po 100 letech stržena a na jejím místě vystavěna nová věž, otevřena v den 133. výročí bitvy u Hradce Králové 3. 7. 1999.
Rozhledna Chlum
Roku 1899 byla na Chlumské pláni ve výšce 334 m nad mořem vystavěna vyhlídková věž, která byla po 100 letech demontována a na jejím místě postavena nová rozhledna. Zpřístupněna veřejnosti byla 13. 8. 1999 a vlastníkem stavby je jeden z mobilních operátorů. Ocelová příhradová konstrukce dosahuje výšky 56 metrů. Vyhlídková plošina, na kterou vedou dvě nezávislá schodiště o 182 schodech, se nachází ve výšce 35 metrů.
Václav Hájek, 18.4. 2004
otvíračka