Hrady.cz
Barokní maloměstský dům na okraji historického jádra s náročnou štukovou výzdobou zejména obou štítů pochází z doby po roce 1700. Po devastaci po roce 1945 prochází nyní generální opravou, bohužel s použitím podřadných materiálů.
Hlavní (západní) průčelí
© Ivan Grisa 06/2009
Dům stojí na rohu Klášterní ulice jižně od kostela Nanebevzetí Panny Marie. Z náměstí, kde lze nejlépe zaparkovat, je to sem asi 70 m.

Dům čp. 37 v Bechyni
    Barokní maloměstský dům na okraji historického jádra s náročnou štukovou výzdobou zejména obou štítů pochází z doby po roce 1700. Přízemní dům na vysoké terase nad Klášterní ulicí patří k nejvýraznějším obytným domům města. Po devastaci po roce 1945 prochází nyní generální opravou, bohužel s použitím podřadných materiálů (zejména plastová okna).
    Ivan Grisa, dle E. Poche a kol., Umělecké památky Čech, svazek 1, Academia 1977, 2.7. 2009