Mlýn vystavěný na základech mlýna z 13. století, těsně pod starobylými hradbami města Tábora, na břehu Tismenického potoka, vytékajícího z jezera Jordán.
Housův Mlýn
Mimo letní sezónu je mlýn uzavřen, neprobíhá-li některá z řady akcí, které se zde pořádají. Objekt lze ale navštívit po předchozí telefonické domluvě.
E.H. - info Housův mlýn, 21.8. 2013

Pravidelné aktivity na mlýně:
    Filmová zbrojnice - V bohatě vybavené zbrojnici můžete vidět zbraně a zbroje z mnoha filmů (Bathory, Letopisy Narnie: Princ Kaspian, Hellboy, Tristan a Isolda atp.). Zbraně a zbroje je možné si i vyzkoušet.
    Otevřeno denně v 11:30, 14:30 a 18:30, pro skupinky nad 10 osob po dohodě i v jiný čas. Vstupné zbrojnice: 40 Kč jednotlivec, 120 Kč rodina - 2 + 2 a více dětí. Děti do výše meče zdarma.
    Husitská

Housův Mlýn - zážitkový skanzen husitství v Táboře:
    Housův mlýn byl vystavěn na základech mlýna ze 13. století, těsně pod starobylými hradbami města Tábora, na břehu Tismenického potoka, vytékajícího z jezera Jordán. V dávné minulosti se v těchto místech konaly bohoslužby husitských radikálů – Adamitů. Údajně zde byli pohřbeni švédští dobyvatelé, kteří zahynuli při obléhání města v roce 1645. V 18. století vyrostl v tomto malebném zákoutí první

Jihočeský kraj,  Tábor  (TA), Tábor