Hrady.cz
Rozhledna postavená roku 2009 na vrchu Sedlo, vystupujícím z horní obytné části Střekova (někdejších Novosedlic) poskytuje zajímavé výhledy na téměř celé město. Kombinovaná stavba s vnějším schodištěm nahradila válečnou protileteckou pozorovatelnu.
Pohled na sídliště Kamenný vrch a Krásné Březno
© Ivan Grisa 01/2010
Graficke pismenko Vrchol Sedla s rozhlednou je přístupný z Kojetické ulice buď po schodišti mezi zahradami vilek (nad Novosedlickým náměstím), nebo ulicemi Českých bratří a Poděbradovou (z křižovatky s Poslední cestou, kde jsou i zastávky linek 9, 60 a 62 ústecké MHD). Zaparkovat je možné ve jmenovaných ulicích. Rozhledna je volně přístupná 24 hodin denně.

Střekovská vyhlídka, rozhledna na vrchu Sedlo
    Střekovská vyhlídka, rozhledna na vrchu Sedlo', 'Vrch Sedlo (v posledním období nazývaný též Malé Sedlo) prostupuje obytnou částí Novosedlic, horní části dnešního Střekova. Při výstavbě vilek zaměstnanců někdejších Schichtových závodů (dnes skomírající Setuza) zůstal na jeho vrcholu zachován rekreační lesík. V letech II. světové války byla na vrcholu postavena protiletecká pozorovatelna.\r\nPočátkem 21. století začal z iniciativy úřadu