Jednoduchá železná rozhledna s točitým schodištěm, ze které je vynikající rozhled na krajinu Podkrkonoší, Krkonoš a Adršpašsko-Teplické skály. Uvedena do provozu byla v roce 1967.
rozhledna Žaltman

Rozhledna na Žaltmanu

Rozhledna stojí na nejvyšším vrcholu Jestřebích hor nad Malými Svatoňovicemi. Byla postavena roku 1967. Rozhledna je železná, konstrukčně jednoduchá s točitým schodištěm. Z vrcholu je vynikající rozhled na podkrkonošskou krajinu, adršpašsko-teplické skály i Krkonoše. Rozhledna je volně přístupná. Dostaneme se k ní z Malých Svatoňovic a Radvanic značenými turistickými trasami.
Tomáš Marek, internet, 2.1. 2012
    Královéhradecký kraj,  Trutnov  (TU), Velké Svatoňovice