Původní renesanční tvrz ze 17. stol., postavená za Haugviců z Biskupic. V roce 1719 vyhořela. Za Seilernů koncem 18. stol upravena na pozdně barokní zámek s parkem. Dnes je budova zrekonstruovaná a kromě sokolovny a bytů je zde i restaurace.
© Ivo Rozehnal, 06/2014
Graficke pismenko Obec Kralice na Hané ležící v Hornomoravském úvalu, východně od Prostějova. Uprostřed obce, v severozápadní části Masarykova náměstí se nachází pozdně barokní zámek z konce 18. stol., který vznikl přestavbou původní tvrze.

historie

Původní tvrz postavili Haugvicové z Biskupic počátkem 17. stol. .V r.1719 vyhořela Olomoucká ulice a také původní tvrz, vrchnostenský dvůr, kostel a další budovy. Požárem poškozenou stavbu získali r.1725 Seilernové, kteří koncem 18. stol budovu bývalé tvrze přestavěli na pozdně barokní zámek a založili při zámku francouzský park. Půdorys zámku má podobu písmene H. V roce 1925 byla v části zámku zřízena Sokolovna. Dnes je budova zrekonstruovaná a