rozhledna Knížecí stolec

vojenský újezd Boletice
Dřevěná rozhledna (6 m, 1 236 m n. m.) byla postavena r. 2012 na místě starší rozhledny z r. 1938 (zanikla). Současně byla vojenským prostorem Boletice, který byl dlouho veřejnosti nepřístupný, vybudována modrá turistická stezka (16 km), která vede k rozhledně. Za pěkného počasí jsou vidět Alpy.
Dřevěná rozhledna z roku 2012

Rozhledna je přístupná o víkendech.

Graficke pismenko Rozhledna stojí na vrcholu Knížecí stolec, který leží ve vojenském prostoru Boletice. Vojenským prostorem vede až k rozhledně modrá turistická trasa (16 km). Je nutné držet se vyznačených tras (aktivní vojenský prostor). Do vojenského prostoru platí zákaz vjezdu. Turistická trasa je návštěvníkům přístupná o víkendech.

historie

Dřevěná rozhledna (6 m) byla postavena na vrcholu Knížecí stolec (dříve Liščí louka, 1 236 m n. m.) roku 2012. Původně zde stávala starší rozhledna, postavená roku 1938. Novou rozhlednu postavili postavili Vojenských lesů a statků. Současně byla vybudována modrá turistická stezka (16 km) vojenským prostorem Boletice, ve kterém se vrch nalézá. Vojenský prostor byl donedávna veřejnosti nepřístupný. Stezka je vhodná pro cyklisty i chodce. Z