Terénní dispozice neznámého hrádku nad údolím Chrudimky nedaleko samoty "V limbu". Dle povrchového sběru možno lokalitu datovat do 14. století. Ve 20. století byla lokalita z části poškozena stavbou malé chaty. Chata byla bez stavebního povolení přestavěna a poté zbourána.
Plocha hradu
Graficke pismenko Hrádek se nachází na útvaru podobnému ostrožně, který vybíhá severně do údolí řeky Chrudimky. Na východě je lokalita oddělena strží vytvořenou tokem, který se vlévá do řeky. Objekt se nachází nedaleko samoty zvané "V limbu" a místo je místními nazýváno Hláska. O jeho existenci není žádných písemných informací. Umístění hrádku na vysunuté ostrožně do údolí Chrudimky bylo ideální pro kontrolu tohoto údolí. Povrchovým sběrem zde bylo nalezeno několik drobných úlomků, které lokalitu datují do 14. století. Původní terénní situace byla narušena stavbou chaty a přístupové cesty k ní. Původní malou chatu majitel rozšířil a přestavěl bez stavebního povolení a daný objekt musel zbourat. Byla odstraněna vlastní stavba, základy a stavební materiál na místě zůstaly.

Petr Nožička, čerpáno z: M. Cejpová, Zpravodaj muzea v Králové, 28, 2002, 1.5. 2012

popis

Lokalitu tvoří dvě části. První jižní má přibližně obdélný tvar, na jihu a východě je chráněna příkopem a před ním valem. Na východě byla situace zničena při stavbě přístupové cesty k chatě, která stála na skalních blocích. V přední části hrádku podél celého čela je mírně zahloubená, ale stále zřetelná rýha, která na obou koncích zahýbá obloukem k severu. Průřez rýhy má tvar silně rozevřeného písmene "V", hloubka je kolem 0,2 m. Na přední části