Patrový zámek postaven jako pozdně renezanční Janem Benedou z Nečin a na Vilímově roku 1687. Později upravován Augustinem Norbertem Voračickým z Paběnic. Po roce 1827 byl zámek rozšířen a přestavěn. Po rekonstrukcích v roce 2018 zpřístupněna expozice "F.L. Riegera a F. Palackého"

Zámek je zpřístupněn veřejnosti.

Zámek je od 1.7.2018 zpřístupněn veřejnosti. Můžete zde navštívit Památník Františka Ladislava Riegra a Františka Palackého - expozici, která vznikla zásluhou majitele zámku Václava Macháčka Riegera (potomka F.L.Riegra). Informace na www.zamekmalec.cz
webb zámku, Jaroslav Špiroch , 28.9. 2018
historie

Zámek byl 40 let letním sídlem nejvýznamnějšího českého politika 19.století, Františka Ladislava Riegra a posledních 14 let svého plodného života i zázemím jeho tchána Františka Palackého. Zámek postavil na místě zaniklé středověké tvrze, jako pozdně renezanční jednopatrovou stavbu Jan Beneda z Nečtin a na Vilímově. Později byl upravován Augustinem Voračickým z Paběnic a naposledy za vlastnictví Auerspergů, od kterých ho v roce 1862 zakoupil přední český politik F.L.Rieger. Komunisty zabaven v 1951 vnukovi F.L.R. – Bohuslavu Riegrovi. V roce 1995 v restituci vrácen pravnučce F.L.R. doc.Věře Macháčkové – Riegrové. Její syn Václav Macháček – Rieger po letech oprav a restaurování zámek s novou stálou expozicí i parkem v roce 2018 otevřel veřejnosti při příležitosti 200.výročí narození F.L.Riegra.

Vysočina,  Havlíčkův Brod  (HB), Maleč