Tvrziště s obdélnou plošinou s hosp. budovou se středověkým suterénem.V r. 1382 se uvádí Václav z Bořic a Mikulovic, v l. 1403–17 Petr z Bořic, r. 1416 jako majitel tvrze. Po r. 1591 ztrácí sídelní funkci, má jen hospodářskou, r. 1652 je přestavěna na myslivnu, r. 1790 na hostinec, r. 1927 zbourána.
Pahorek tvrziště u domu č.p. 66 s horní obdélnou plošinou byl nasypán dle nálezů v druhé polovině 14. století. Úlomek vypálené mazanice dokazuje, že zde existovaly dřevěné konstrukce. Na tvrzišti pod nevelkou hospodářskou budovou se nachází suterén s dvěma místnostmi středověkého původu.
Petr Nožička, čerpáno z Encyklopedie českých tvrzí, 1. dílo, Argo, Praha 1997, 3.4. 2012
historie

První zmínka o vsi je z roku 1349, kdy je zde uváděn kostel patřící litomyšlskému biskupství. V roce 1382 se uvádí jako první majitel vsi Václav z Bořic a Mikulovic, v letech 1403–1417 Petr z Bořic, jenž je v roce 1416 uváděn jako majitel tvrze. V roce 1541 se zde uvádějí Hynek, Václav a Pavel Bořičtí z Hostovic. Roku 1588 Jan Bořický z Hostovic prodává panství Václavovi Lukavskému z Lukavice. Tento majitel téhož roku postupuje panství Jiřímu Adlspachovi z Damsdorfu, který jej dál v roce 1591 prodává Markétě Berkové z Lípy. Ta roku 1591 připojuje Bořice k Chrasti, tvrz ztratila svoji sídelní funkci a byla užívána jako hospodářská budova. V roce 1652 Anna Eusebie Harrachová nechává hospodářský dvůr zrušit a budova tvrze je přestavěna na myslivnu. Od roku 1790, kdy Bořice patřily hradeckému biskupství, byla myslivna využívána jako hostinec a k tomuto účelu sloužila až do svého…  číst dále

Petr Nožička, čerpáno z Encyklopedie českých tvrzí, 1. dílo, Argo, Praha 1997, Kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku VI, Nakladatelství Svoboda, Praha 1989, 3.4. 2012

Pardubický kraj,  Chrudim  (CR), Bořice