Čtyřkřídlý renesanční zámek nechal postavit mezi léty 1584-1597 Karel ze Žerotína a Starého Jičína. Během 17. a 18. stol. zámek často měnil majitele, v 18. stol. byl barokně upraven. Dnes je v majetku městyse Hustopeče nad Bečvou a prochází dlouhodobou rekonstrukcí.
Čtyřkřídlý dvoupatrový renesanční zámek velmi vysokých kvalit a hodnocení s mansardovou střechou se nachází poblíže středu městyse Hustopeče nad Bečvou. Ačkoliv stavba na první dojem působí jednotným dojmem, poněkud deformovaný půdorys vypovídá o podtupné realizaci. V současné době zámek působí dojmem zchátralosti a neudržovanosti. Na svou velkou rekonstrukci a obnovení zašlé slávy zámek stále čeká. V roce 2001 zámek přešel z vlastnictví Valašského muzea v přírodě do rukou městyse a od té doby prochází náročnou a nákladnou rekonstrukcí a restaurátorskými pracemi.
Hrady a zámky na Moravě a ve Slezsku (M.Plaček), jps7, 11.1. 2005

historie

Stavba zámku neprobíhala najednou, jak by se podle jeho jednotného vzhledu zdálo, ale postupně v letech 1584-1597 a stavebníkem byl karel ze Žerotína a Starého Jičína. Zdá se, že nejprve se stavělo západní křídlo s nárožními patrovými arkýři a věžovitým útvarem na severu, pak současně východní a jižní křídlo, které bylo se západním propojeno schodišťovým tělesem. Celek propojily dvoupatrové arkádové

Hrady a zámky na Moravě a ve Slezsku (M.Plaček), 11.1. 2005

, zámek s kostelem na mapě stabilního katastru