Roku 1394 zmínka o tvrzi ve Vrahovicích. Pravděpodobně spíš opevněný dvorec. Místo a dějiny nejsou známy.
Pohled na Vrahovice s nejstarší částí
Graficke pismenko Vesnice Vrahovice, dnes místní část Prostějova, se poprvé připomíná roku 1337. Z četných písemných zpráv víme, že se po vesnici titulovalo větší množství drobné šlechty. Ze zajímavých jmen, které se titulují z Vrahovic, můžeme jmenovat např. Marvarda (1349 společník p. Ludéře), Zdenka vdova po Budislavovi (1353), Čáslav (1353), Zbyněk (v pol. 14. stol. postavil tvrz v Náměšti), Michal (1365), Seraislava (1368), Medlík (1379), Heršo (1381), Heršík řečený Calta (1408), Bedřich (1460) či Hynek (1499 společník na Tršické tvrzi). Zmínky o tvrzi Vrahovice jsou uvedeny v Soupisu památek – encyklopedickém svazku s údajem : „Jediná zmínka o zdejší tvrzi je ...
Ivo Rozehnal - zdroje - Popis okresního hejtmanství Prostějovského - František Faktor 1898, Bc. V.Schmittová - Nižší šlechta na Prostějovsku v l, 1350 - 1500, 12.6. 2015

zaniklý
     Prostějov  (PT)