Hrady.cz
V Prostějově, v městské části Krasice u podniku Gala, stávala starobylá kaple. Zbořena byla v r. 1955 pro svůj špatný stav a z důvodu nevhodného umístění.
Graficke pismenko V bývalé obci Krasice stávala na návsi, naproti rybníku kaple. Obec se v roce 1950 stala městskou částí Prostějova, se kterou později stavebně splynula. V místech se tehdy budoval n.p. Gala, který se měl stát ikonou kožedělného průmyslu u nás. Dne 28.3.1955 požádalo vedení podniku o souhlas s demolicí kaple, která, jak bylo uvedeno, "je ve špatném stavu, překáží vjezdu do podnikové garáže a též plynulosti průjezdu na obecní silnici." Den poté dal ONV Prostějov souhlas k demolici. Ta se ihned uskutečnila, takže v hlášení asi měsíc poté bylo uvedeno, že demolice proběhla, materiál byl odklizen a terén upraven. S celou akcí vyjádil ...
Ivo Rozehnal - Zdroj - web znicenekostely.cz, 1.9. 2015