Moje místa 0
Zaniklá tvrz, která stávala v severozápadní části obce. Vznikla asi počátkem 14. století, poprvé zmíněna r. 1354. Zanikla po koupi vsi Janem z Pernštejna a Tovačova r. 1522.
Možná právě někde zde stávala tvrz.
© Luděk Vláčil 08/2015
Graficke pismenko Majetín je stará obec, o které jsou první písemné zmínky v r. 1277. Již tehdy se po ní uváděl jistý vladyka Heřman z Majetína. Zajímavou postavou byla určitě i v r. 1306 Unka z Majetína. Již v těchto dobách zde asi stávala tvrz. Písemně je však uvedena až v r. 1354 při prodeji Janovi a Drslavovi z Kravař. Tvrz však velmi často měnila majitele, ale někteří jsou díky svým činům známí. Např. Jan Bohunek z Přestavlk proslul v době markrabských válek koncem 14. století svými výboji a loupežemi u svých sousedů. Tvrz však všechny zlé časy přežila bez větších potíží až do r. 1522. Tohoto roku ji zakoupil s vesnicí Jan z Pernštejna a Tovačova. Přičleněním k jeho obrovskému panství se stala zbytečnou a časem zanikla. Měla stávat v severozápadní části dnešní obce v místech nejstarší zástavby.
Ivo Rozehnal - zdroj Hrady, zámky a tvrze střední Morava / J.Heider a V.Tkáč 2014, 9.8. 2015