Zámek, postaven na počátku 18. stol. na místě původního hospodářského dvora poprvé zmiňovaného r. 1193. Původně patřil plaskému klášteru.V r. 1577 prodává řád dvůr Mikuláši Kozelkovi z Hřivic, který si zde postavil tvrz, zanikla r. 1672.
V malé vísce můžete nalézt hospodářský dvůr s tvrzí, která byla postavena někdy v 2. pol 16. stol. V 18 stol byla tvrz přestavěna na zámeček.
5.8. 2002

historie

Ves Černá Hať původně patřila vladykům z Potvorova, z nichž Dětleb ji r. 1192 daroval plaskému klášteru. Tehdy se také připomíná poprvé. V r. 1577 ji však musel klášter ve finanční tísni prodat Mikuláši Kozelkovi z Hřivic, který si zde postavil tvrz. Ta je doložena poprvé v r. 1577. Mikulášův syn Petr prodal tvrz, dvůr a ves Černou Hať a ves Strážiště Havlu Hrobčickému na Kolešovicích za 4440 kop grošů míšeňských a jeho syn je připojil

Hrady, zámky a Tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku, Západní Čechy, 22.1. 2003