Notice: Undefined index: _CIS_TYP in /var/www/hrady/class/class.ciselnik.php on line 72
zámek Černá Hať, Mladotice
Hrady.cz
Zámek, postaven na počátku 18. stol. na místě původního hospodářského dvora poprvé zmiňovaného r. 1193. Původně patřil plaskému klášteru.V r. 1577 prodává řád dvůr Mikuláši Kozelkovi z Hřivic, který si zde postavil tvrz, zanikla r. 1672.
V malé vísce můžete nalézt hospodářský dvůr s tvrzí, která byla postavena někdy v 2. pol 16. stol. V 18 stol byla tvrz přestavěna na zámeček.
5.8. 2002

historie

Ves Černá Hať původně patřila vladykům z Potvorova, z nichž Dětleb ji r. 1192 daroval plaskému klášteru. Tehdy se také připomíná poprvé. V r. 1577 ji však musel klášter ve finanční tísni prodat Mikuláši Kozelkovi z Hřivic, který si zde postavil tvrz. Ta je doložena poprvé v r. 1577. Mikulášův syn Petr prodal tvrz, dvůr a ves Černou Hať a ves Strážiště Havlu Hrobčickému na Kolešovicích za 4440 kop grošů míšeňských a jeho syn je připojil

Hrady, zámky a Tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku, Západní Čechy, 22.1. 2003