Jednolodní obdélný barokní farní kostel z doby před rokem1780. Nejstarší součástí vybavení je barokní oltář Panny Marie s dřevěnou sochou Žebrácké madony z let 1380–90. Ve výbavě je i renesanční obraz Vidění Ezechielovo z roku 1610.
pohled od jihovýchodu
© Milan Caha 05/2009
Barokní farní kostel, přestavěn roku 1780. Jednolodní obdélná stavba s obdélným presbytářem a věží nad západním průčelím. Nejstarší součástí vybavení je barokní oltář Panny Marie s dřevěnou sochou Žebrácké madony z let 1380–90. Hlavní oltář je z roku 1730 a byl sem přenesen z kostela sv. Karla Boromejského v Praze. Centrální obraz sv. Vavřince pochází z roku 1736 a jeho autorem je František Leichtenreiter. Na severní straně lodi je socha biskupa z dílny žáků I.F. Platzera. Ve výbavě je i renesanční obraz Vidění Ezechielovo z roku 1610. Varhany jsou rokokové, lavice barokní.
Milan Caha (zdroj: POCHE, E.: Umělecké památky Čech 3. T-Ž. Academia, Praha 1982), 4.6. 2009
Středočeský kraj,  Beroun  (BE), Žebrák