Původně gotický kostel, barokně přestavěný ve druhé třetině 18. století, dále upravený v polovině 19. století. V interiéru je kazatelna z 18. století a mramorová křtitelnice z roku 1794.
pohled od jihovýchodu
© Milan Caha 08/2008
Kostel sv. Jiří leží asi čtvrt kilometru východně od posledních domů obce Tmáň, na malém návrší nad křižovatkami dvou silnic. Kolem kostela je hřbitov s několika zajmavými náhrobky a kříži.
7.8. 2008
historie

Původně gotický kostel, barokně přestavěný ve druhé třetině 18. století, dále upravený v polovině 19. století. Jednolodní obdélníková stavba s hranolovou věží v průčelí. Presbytář je čtvercový a na severní straně je čtvercová sakristie. Vybavení je převážně z 19. století, včetně pseudobarokního oltáře s obrazem sv. Jiří od Františka Horčičky z roku 1835. Starší je kazatelna z 18. století a mramorová křtitelnice z roku 1794.

Středočeský kraj,  Beroun  (BE), Tmaň