Na místě původní radnice byla v r.1872 postavena radnice nová ve stylu novogotickém. Na radniční věži umístěna stará rychtářská pečeť a vedle hlavního vchodu do radnice stojí právní sloup, neboli pranýř. V přízemí budovy kanceláře městského úřadu.
Radnice v Hořicích
© Pavel Vítek 10/2007
Město Hořice (také se někdy uvádí Hořice v Podkrkonoší) se nalézá 22 km jihovýchodně od Jičína a 25 km severozápadně od Hradce Králové. Leží při silnici I/35 Hradec Králové – Jičín. Radnice stojí na jižní straně hlavního hořického náměstí, Náměstí Jiřího z Poděbrad.
historie

Na jižní, dolní straně Náměstí Jiřího z Poděbrad stojí novogotická radnice. Postavena byla v roce 1872 podle projektu stavitele Poličanského. Na stejném místě stála i původní, stará hořická radnice. Na radniční věži je umístěna stará rychtářská pečeť města Hořic z roku 1585. Vedle hlavního vchodu do radnice stojí právní sloup, neboli pranýř, pocházející z roku 1736. U pranýře si odpykávali trest lidé, kteří se dopustili nějakého přečinu až do vlády Josefa II., kdy byl tento druh trastu zrušen. Uvnitř radnice je umístěna aula, kde se konají koncerty komorní hudby a také svatební obřady. V přízemí budovy jsou kanceláře městského úřadu.

Královéhradecký kraj,  Jičín  (JC), Hořice