Budova, která vznikla radikální přestavbou barokního zámku, založeného v r. 1663 Janem Jakubem Röhrichem. V r. 1820 zámek prodán J. Kratochvílovi, který jej přestavěl. V 19.–20. století probíhají další přestavby, kterými ztratila budova vzhled zámku.
Čelo budovy bývalého zámku
První zmínka o vsi pochází z roku 1143, kdy náležela Strahovskému klášteru. Další zpráva o Újezdě až z roku 1495, kdy patří majiteli smiřického panství Hašku Střížkovi z Lužan. Ve vsi stávala tvrz, na které sídlili majitelé, v roce 1546 Václav Olkmar z Holohlav a Újezda a v roce 1589 Prokop Olkmar z Holohlav. Ješte koncem 18. století existovalo tzv. „staré stavení“ považované za bývalou tvrz. Újezd se nacházel do roku 1663 pod smiřickým panstvím Antonína Pankráce Gallase. V témže roce jej od Gallasů kupuje Jan Jakub Röhrich, vychovatel v rodině Gallasů a staví zde barokní zámek. Od Röhrichů získávají panství Malovcové a v roce 1761 prodává Újezd Antonín Josef Malovec z Malova Janu Václavu z Paaru a je připojeno opět k panství smiřickému. V roce 1780 je prodáno panství císařské komoře. V roce 1820 je zámek prodán Správou statků (císařských) zednickému mistru Josefu Kratochvílovi, který jej přestavuje a tím ztrácí vzhled zámku. Poté došlo k dalším přestavbám, poslední proběhla v roce 1925. Budova bývalého zámku je v soukromém vlastnictví a má popisné číslo jedna.
Královéhradecký kraj,  Hradec Králové  (HK), Újezd