Renesanční zvonice postavena na ruinách brány kláštera Německého řádu špitálních bratří Jerusalémských P. Marie. Roku 1586 zvýšena na tři patra, poškozena při požáru roku 1846.
západní průčelí věže
© Milan Caha 04/2008
Základ zvonice vznikl pravděpodobně již v době, kdy v Miletíně sídlil Německý řád špitálních bratří Jerusalémských Panny Marie (Řád Německých rytířů), tedy někdy mezi lety 1241–1423. Věž byla vztyčena na troskách východní brány jejich kláštera. Roku 1586 byla Bartolomějem z Valdštejna věž zvýšena na tři patra. Nad bosovaným portálem je nápis "Sub umbra alarum tuarum tege nos dme.1586" a erby Valdštejnů, pánů z Hustířan, Bohdaneckých z Hodkova, Radeckých z Radce a znak města Miletína (sv. Jiří bojující s drakem). V prvním patře nad vchodem byly hodiny, v druhém 4 zvony. Ve třetím patře bydlel hlásný. Při požáru roku 1846 byly zvony zničeny, záhy však byly nahrazeny novými. Samotná věž byla opravena teprve v roce 1864. Tehdy byla snížena o jedno patro. Roku 1916 byly rekvírovány všechny zvony kromě umíráčku, ten přišel na řadu 13. 3. 1918. Další rekvizice přišla 3. dubna 1942. V roce 1994 byla věž zrekonstruována a 29. 11. 1997 na ní byly umístěny a vysvěceny dva zvony.
Královéhradecký kraj,  Jičín  (JC), Miletín