Dřevěný řeckokatolický kostelík postavený 1502–10 v obci Habura (vých. Slovensko), 1744–5 přesunut do Malé Polany. V Hradci od 1935, sestaven jako památník padlým z I. sv. války. Po 1950 pravoslavný. Branka do areálu kopií vzoru z Nižného Mirošova.
Kostelík stojí u soutoku Labe a Orlice v Jiráskových sadech. Přístup od centra města kolem krajského úřadu, ze západní části města po mostě jezu Hučák. Parkování v okolí zpoplatněné, nejbližší zastávka MHD Zimní stadion, kolem tohoto objektu zpět ke vchodu do parku.
Královéhradecký kraj,  Hradec Králové  (HK), Hradec Králové