První zmínka o kostele je z r.1357. R.1583 původní gotický kostel přestavěn renesančně. R.1789 vystavena nová věž a ta nahrazena v l.1859–62 opět novou věží. Poslední rekonstrukce kostela proběhla v letech 1996 - 1997.
Krajková
Kostel sv.Petra a Pavla
Obec Krajková, německy Gossengrün, se poprvé připomíná roku 1350. Leží 12 km severozápadně od Sokolova. Dostupná je autobusovou dopravou ze Sokolova linkami č. 480570, 480580 a nebo z železniční stanice Hřebeny, vzdálené 2,5 km, která leží na trati č. 145 Sokolov – Kraslice. Kostel sv. Petra a Pavla stojí západně od centra obce na Náměstí Karla IV a je nepřehlédnutelnou dominantou obce. V nedaleké obci Hřebeny najdeme zříceninu hradu Hartenberk.
historie

O kostele sv. Petra a Pavla v Krajkové je první zmínka z roku 1357. V roce 1583, kdy majitelem panství byli Šlikové byl původní gotický kostel přestavěn renesančně. Roku 1789 byla stržena poškozená věž a postavena věž nová. I ta však byla nahrazena v letech 1859 – 1862 při přestavbě opět novou věží. V roce 1848 byla ke kostelu přistavěna nová fara. Patron kostela rrabě Johan Friedrich von Pissnitz nechal prohloubit oltář a tam zřídil rodinnou hrobku. Poslední rekonstrukce kostela proběhla v letech 1996 - 1997.

Karlovarský kraj,  Sokolov  (SO), Krajková