Torzo zámku. Postaven koncem 17. stol. pány z Písnice, později vystřídal více majitelů, koncem 19. stol. přestavěn. Po r. 1945 sloužil k ubytování pohraničníků, poté jako sklad státního statku, který jej nechal zchátrat a roku 1988 z větší části zbořit. Zbytky zdí odstraněny roku 2017.
Zámek v Horních Lubech
Zámek je zřícenina, obě patra se propadla do přízemí. Vedle zámku je golfové hřiště. Nejlépe se tam lze dostat vlakem do Lubů u Chebu a pak pěšky směrem ke státní hranici. Poměrně rozsáhlá stavba je bohužel totálně zarostlá bolševníkem, tudíž přístup k ní může být vzhledem k vlastnostem této rostliny nepříjemný – šťáva bolševníku způsobuje, že kůže je velmi citlivá na sluneční svit. Luby jsou zajímavé svou houslařskou tradicí. Poblíž – cca 3 km – je také Vysoký kámen, ze kterého jsou daleké výhledy.
6.8. 2010

Bourání

Zřícenina zámku velice brzy zmizí ze světa, je bourán, už zbývá jen jedna boční zeď.

Jan Pospisil , 25.3. 2017

historie

Zámek vystavěl Jan František Ferdinand ve druhé polovině 17.století.Jednalo se o obdélnou patrovou stavbu,krytou mansardovou střechou,k níž se v nárožích připojovala minimálně dvě boční křídla,jedno z nich s kaplí. Vystřídalo se v něm několik desítek majitelů (např.Selbové,Hoyerové,Korbové) a prošel nekolika stavebními úpravami. Na přelomu 19. a 20. století dal majitel Arthur von Rosenkranz zámku podobu,kterou znala většina lubských pamětníků. Roku 1910 získal zámek saský generál Oskar von Ehrenthal.Ve vlastnictví rodiny Ehrenthalů pak setrval až do roku 1945.Po příchodu americké armády 6.května 1945 byla budova obsazena několika desítkami vojáků.V prosinci 1945 armáda zámek opustila. Na začátku roku 1946 bylo veškeré zařízení zámku Fondem národní obnovy převezeno nákladními auty do Prahy a další osud tohoto zařízení již není znám. Začátkem padesátých let zde byl na dva roky zřízen ústav pro narušenou mládež.Pak ho do správy převzalo…  číst dále

Další texty historie
Karlovarský kraj,  Cheb  (CH), Luby