Dvě barokní souměrně umístěné a obdobně vystavěné kaple za presbytářem kostela byly postaveny kolem r. 1740. Jižní kaple zasvěcena sv. Janu Nepomuckému.
severní kaple
© Milan Caha 08/2008
Graficke pismenko Dvě barokní kaple na východní straně za presbytářem kostela byly postaveny kolem roku 1740. Jsou souměrně umístěny a mají obdobný půdorys. Jižní kaple je zasvěcena sv. Janu Nepomuckému. Severní kaple, u které literatura neuvádí její zasvěcení, slouží dnes jako skladiště. Kaple stávaly na původním hřbitově, zrušeném v roce 1899. Po mnichovském diktátu v roce 1938 byl hřbitov kolem kostela na čas obnoven, neboť mezi obcí a novým hřbitovem procházela hranice mezi územím které zůstalo Československu a Říší. Hřbitov připomínají dva kříže za kostelem.
Milan Caha (zdroj: Poche E., Umělecké památky Čech, díl 1, Academia, Praha 1977), 31.12. 2008

Náchod  (NA)