Na dnešním Dolním předměstí je doložen dřevěný kostel kolem r. 1500. Ten byl na počátku 18. století stržen. Na jeho místě byl roku 1752 postaven současný zděný barokní kostel Povýšení sv. Kříže. Koncem 18. století byla přistavěna věž. Hlavní oltář je z 18. století a vytvořil jej J. Kramolín.
kostel od západu
© Milan Caha 12/2010
Na dnešním Dolním předměstí je doložen kostel již kolem roku 1500. Dřevěný kostel zchátral a na počátku 18. století byl stržen. Na jeho místě byl roku 1752 postaven současný zděný barokní kostel Povýšení sv. Kříže. Koncem 18. století byla přistavěna věž. Hlavní oltář je z 18. století a vytvořil jej J. Kramolín.
Královéhradecký kraj,  Trutnov  (TU), Dvůr Králové nad Labem