Vila v jižní okrajové části města. V rondokubistickém stylu vyprojektoval architekt Josef Gočár. Vila postavena v letech 1923 až 1924 místním stavitelem J. Pitřincem. Zachovaný exteriér, zčásti i vnitřní vybavení.
Keyzlarova vila
Hlavní průčelí vily z ulice
Graficke pismenko Město Červený Kostelec leží 10 km severovýchodně od Náchoda. Nachází se v krásném prostředí nedaleko Orlických hor, Krkonoš, Broumovských stěn a východočeských sklaních měst. V okolí nalezneme turisticky atraktivní oblasti – Náchod, údolí řeky Úpy s Ratibořickým zámkem a Babiččiným údolím, Hronov, Police nad Metují a nespočet dalších. V blízkosti města, u rybníků Brodský nebo Špinka, jsou autokempinky a krásné koupání.

Keyzlarova vila
    Vilu pro továrníka Theodora Keyzlara projektoval architekt Josef Gočár. Stavbu provedl červenokostelecký stavitel Josef Pitřinec v letech 1923 až 1924. Vila v rondokubistickém stylu si zachovala původní exteriér. V prostorné hale v přízemí je uchováno původní dřevěné obložení. V současné době je ve vile ZUŠ. Hala slouží jako koncertní síň, v ostatních místnostech jsou učebny.
    Jaroslav Valečka, 14.5. 2008

Náchod  (NA)