Barokní kříž s bohatě zdobeným žulovým podstavcem s plastikou Panny Marie a litinovým, složitě tvarovaným křížkem na vrcholu. Od kříže jsou zajímavé výhledy na Hejšovinu, Ostaš, Kočičí skály, Policko.
© Milan Caha 08/2008
Barokní křiž nad Pěkovem stojí v dominantní poloze nedaleko silnice Police nad Metují - Teplice nad Metují. Křiž má žulový, zajímavě opracovaný podstavec s plastikou Panny Marie, a litinový – rovněž bohatě tvarovaný krížek na vrcholu. Od kříže si můžete vychutnat výhledy na Hejšovinu, Ostaš, Kočičí skály, Policko.
Královéhradecký kraj,  Náchod  (NA), Pěkov