Trojobloukový kamenný most z 18. století přes Zlatý potok spojuje dvě opočenská historická přadměstí: starší Podkostelí na pravém břehu a mladší Švamberk (původně Schweinberg) na levém. Pravé předmostí zdobí malá socha sv. Jana Nepomuckého, současná s mostem.

Kamenný most přes Zlatý potok a socha sv. Jana Nepomuckého v Opočně

Kamenný most přes Zlatý potok a socha sv. Jana Nepomuckého v Opočně', 'Trojobloukový kamenný most z 18. století přes Zlatý potok spojuje dvě opočenská historická předměstí: starší Podkostelí na pravém břehu a mladší Švamberk (původně Schweinberg) na levém. Zatímco Podkostelí existovalo nejpozději ve 14. století, Švamberk vznikl na místě někdejších pastvin vepřů (odtud původní název) až ve století 18. Pravé předmostí zdobí malá socha sv. Jana Nepomuckého, současná s mostem. U ní měl své stanoviště mostný, který vybíral mýto za přechod mostu (za lidi i dobytek).
Královéhradecký kraj,  Rychnov nad Kněžnou  (RK), Opočno