Roubená barokní školní budova s mansardovou šindelovou střechou, postavená roku 1785. V přízemí byly dvě třídy, v patře služební byty pro učitele. Škola zde byla do r. 1856, poté sloužila k bydlení. Dnes je pobočkou Regionálního muzea Náchod.
© Milan Caha 08/2008
Roubená barokní školní budova s mansardovou šindelovou střechou byla postavena roku 1785. Přízemí bývalo rozděleno na dvě třídy, v patře byly služební byty pro učitele. Jako škola sloužila budova do roku 1856, poté byla celá užívaná k bydlení. Kolem roku 1900 byla v přízemí zřízena truhlárna. Dnes je součástí Regionálního muzea v Náchodě. V přízemí školy je instalovaná ukázka dobové školní třídy s učitelem a žáky.
    Královéhradecký kraj,  Náchod  (NA), Police nad Metují